Remko Wabeke

Remko Wabeke (1969) is grondlegger van Insight & Development BV. Hij heeft in samenwerking met de Universiteit Groningen als eerste in Nederland onderzoek gedaan naar Emotionele Intelligentie (EQ) bij topprofessionals en topmanagers. Dit onderzoek werd gepubliceerd in het gerenommeerde ‘Journal of Personality’. Na jaren intensief met het fenomeen EQ gewerkt te hebben is Remko's interesse verder ontwikkeld richting (hoger) bewustzijn. De term toevalligheden heeft hij laten varen en hij is opzoek gegaan naar de wereld achter synchroniciteit. Dit domein is alleen met een open houding richting het leven te betreden. Na zijn eerste deel van de reis van het leven, begint nu het volgende deel. Na het behalen van maatschappelijk succes en waardering is het tijd voor verdieping en verbreding.

Samen met collega’s uit zijn team verzorgt hij uiteenlopende diensten en activiteiten op HR-vlak zoals de Next Step & Next Level workshops, individuele carrière management-trajecten en ontwikkelingsassessments. Remko is naast trainer, ondernemer en top coach, getrouwd, vader van 3 dochters en een zoon en amateur marathonloper (Rotterdam '07, Rotterdam '08, Chigaco '08, Rotterdam '09, New York '09 Rotterdam 2010, Athene 2010, Rotterdam 2011 & 2012 en de ‘BIG 25’ van Berlijn 2012). Dit laatste is niet alleen nodig om zijn energieniveau te regelen maar ook om de nadelen van lekker eten en drinken  te managen (!)

Richard Branson
Een van de meest inspirerende personen voor Remko is Richard Branson. Internationaal ondernemer Richard Branson heeft een wereldwijd zakenimperium opgebouwd en miljarden verdiend. Hij staat bekend om zijn openheid en zijn voorliefde om onmogelijk lijkende uitdagingen aan te gaan en daarin succesvol te zijn. Hij gelooft dat alles mogelijk is en dat je ondanks het verzet van anderen stug moet blijven volhouden totdat je je doel bereikt. Deze filosofie heeft Remko altijd erg geboeid en is ook terug te vinden in zijn manier van trainen en coachen. De quotes die te lezen zijn op onze website komen uit het boek ‘Gaat niet bestaat niet’ van Richard Branson.

www.remkowabeke.nl